7 milioane de Euro vin la Mediaş
De bine

7 milioane de Euro vin la Mediaş

„Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate de pe raza Municipiului Mediaș” se numeşte proiectul în cadrul căruia Asociaţia Grup de Acţiune Locală ZUM Mediaş aduce investiţii de 7 milioane de Euro, din fonduri europene.

Asociaţia este formată din Primăria Mediaş, Romactiv Business Consulting SRL Bucureşti şi Asociaţia Phoenix Speranţa. Banii pot fi cheltuiţi pentru amenajări de spaţii urbane degradate, zone verzi, terenuri virane, construcţie sau renovare de clădiri pentru activităţi sociale, culturale, agrement şi sport, locuinţe sociale, creşe, grădiniţe, şcoli, ocuparea forţei de muncă şi educaţie, servicii sociale. În toate aceste domenii avem mari deficienţe.

Din resurse proprii se vor implementa acţiuni privind responsabilizarea cetăţenilor cu privire la utilizarea spaţiului public, adică educare, programe de ecologizare cu implicarea voluntarilor şi beneficiarilor direcţi, ateliere pentru schimbarea atitudinii sociale faţă de ţigani şi alte grupuri marginalizate, comunicarea măsurilor în presă şi, interesantă idee, crearea unei aplicaţii prin care oamenii din comunitatea marginalizată pot trimite SMS în situaţiile în care sunt victime ale discriminării, corupţiei, abuzului sau exploatării.

Aşteptăm cu interes implementarea măsurilor selecţionate.

Detalii despre măsuri:

Foto copertă: Vasile Antipa


Update 09.03.2018 – Noi informaţii legate de accesarea potenţialelor fonduri de 7 milioane Euro

Legat de situaţia blocurilor de pe str. Tineretului, aici avem 180 de apartamente, dintre care doar 52 în proprietatea municipiului, şi 128 proprietăţi private. Pentru a le demola trebuie expropriaţi proprietarii privaţi, plata despăgubirilor trebuie prinsă în bugetul local sau locuitorilor trebuie asigurat alt spaţiu locativ deja în momentul demolării. Pentru reabilitarea blocurilor ar fi nevoie de acordul finanţatorului de a investi în proprietăţi private, acordul proprietarilor, expertiză tehnică, studiu de fezabilitate, alocări de fonduri de la buget pentru acestea.

Aşadar finanţarea obţinută de 7 milioane de Euro este una teoretică, şi necesită încă multă muncă susţinută.


SHARE
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Post scriptum

Articole similare

Comentează

Comentează