În 2016 am obţinut transmiterea live a şedintelor Consiliului Local. Cu puţin folos.
Proiecte

În 2016 am obţinut transmiterea live a şedintelor Consiliului Local. Cu puţin folos.

Obţinută cu 113 semnături, transmiterea live a şediţelor Consilului Local e compromisă

Considerând că cele mai mari pierderi ale comunităţii noastre nu sunt cauzate de vandalii stradali, ci de decizii neferecite ale Consiliului Local şi văzând practica altor oraşe, în 18 iulie 2016 am iniţiat o petiţie pentru transmiterea live şi înregistrarea şedintelor.

Petiţie,

Către Primarul Municipiului şi Consiliul Local Mediaş

 

În Mediaş avem zeci de camere de supraveghere, pentru prevenirea şi sancţionarea stricăciunilor bunurilor noastre publice, dar istoria recentă a oraşului a dovedit că cele mai mari pagube sunt create de administraţia locală, nu de vandali pe stradă.

 

Solicităm să transmiteţi live integral pe Internet fiecare şedinţă a Consiliului Local Mediaş, şi să publicaţi apoi întregistrările. Ca exemplu, în SATUL Săcălaz din judeţul Timiş se face asta încă din 2014.

 

Important! Nu sunt necesare şi nu acceptăm investiţii importante pentru această măsură, întrucât e nevoie doar de un telefon mobil, internet fără fir, despre care ştim că ar trebui să existe un hotspot în Piaţa Coposu, şi se poate utiliza o platformă de streaming gratuită, cum ar fi ustream.tv sau youtube.com.

 

Dovediţi transparenţa invocată în campania electorală a actului de administrare a oraşului Mediaş, respectul şi deschiderea faţă de cetăţeni.

 

În speranţa soluţionării imediate, cu mulţumiri, subsemnaţii.

În urma acestei iniţiative, consilierul Mihai Macaveiu a propus modificarea Regulamentului de funcţionare a Consiliului Local, adoptat prin HCL 212/22.08.2016:

Art. 58 (12). Şedinţele ordinare şi extraordinare ale Consiliului Local al Municipiului Mediaş se transmit în direct, în format audio-video, pe site-ul Primăriei Mediaş.

O delicatesă reacţia primarului Gheorghe Roman de la acea vreme, se pare că nu a înţeles (nici de atunci) că primarul este însărcinat cu punerea în aplicare a unor HCL:

„Când cineva îmi spune că vrea ceva, eu îi spun ocupă-te. Dacă doriți să vă ocupați, din partea mea aveți toată susținerea și chiar nu am nicio problemă ca ședințele de Consiliu Local să fie transmise și să fie văzute de toată populația municipiului Mediaș. Vă doresc succes și să vă ocupați de acest lucru”

Problema e că deşi acum avem transmisiuni live, primim informaţii trunchiate, pentru că domnul Primar deseori nu vorbeşte la microfon în şedinţă. Transmisia este puţin utilă în acest fel.

Considerăm că nu este respectată HCL 212/2016, şedintele nu sunt transmise integral audio-video.


SHARE
  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Post scriptum

Articole similare

Comentează

Comentează