Niciun răspuns în termenul legal
Briefing

Niciun răspuns în termenul legal. Cauza #546.

Vrem o țară ca afară, nu-i așa? Protestăm pentru asta, pentru normalitate şi respectarea legilor. De către alţii.

La Mediaș Alert ne propunem să gasim răspunsul la întrebarea aparent naivă „de ce nu e și la noi ca afară?” Sau măcar ca în Blaj.

O fi Dragnea, o fi Soros, o fi vreun blestem?

În 06.02 am depus o cerere de informare maxim simplă: ce anume împedică Primăria să aplice Regulamentul de spargere pe I. C. Brătianu. Niciun răspuns, în termen legal. Evident, întrebarea e dificilă totuşi.

În urmă cu câteva zile au aruncat nişte pietriş prin gropi, bani aruncaţi adică. Noroiul, aspectul dezolant şi denivelările care ne distrug maşinile au rămas. Regulamentul nu vorbeşte nicăieri despre pământ sau pietriş aruncat din când în când în gropile rămase după spargerile diferitor firme. Regulamentul spune foarte clar că în momentul cererii autorizaţiei, cel care sparge drumul plătit de cetăţeni trebuie să aibă deja un contract de refacere gata încheiat cu o firmă autorizată pentru asta.

Regulamentul nostru mai spune că între 15 noiembrie şi 15 martie nu se fac asfaltări, din cine ştie ce motiv, indiferent de vreme, şi atunci spargerea se va nivela cu dale de beton. Nu cu pământ, nu cu pietriş. De altfel strada Gheorghe Lazăr a fost asfaltată integral în mijlocul lunii decembrie 2017.

Faptul că vreodată Primăria va reasfalta întreaga stradă nu poate avea nicio legatură cu obligaţia firmelor (Eon, ATM) de a reface ce au spart.

În 20.01 am depus o sesizare în care am întrebat un lucru maxim simplu: ce anume impiedică Primăria să aplice Regulamentul de spargere şi de tăiere arbori într-o altă sesizare. Niciun răspuns, în termen legal.

Legea 544, Art. 7.
(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia să răspundă în scris la solicitarea informaţiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcţie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare şi de urgenţa solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiei solicitate depăşeste 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiţia înştiinţării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.

Cauza #546 pentru care la noi nu e ca afară ar putea fi că Primăria Mediaş nu îşi îndeplineşte obligaţiile legale de aplicare ale propriilor regulamente, mai mult, nu răspunde nici sesizată cu privire la contravenţiile de pe domeniul public, rezultând vandalizarea instituţională perpetuă a străzilor, trotuarelor şi spaţiilor verzi în Mediaş.

Dacă Primăria nu îşi va îndeplini sarcinile prevăzute în Regulamente măcar în aceste două cazuri până în 1 martie, vom apela la ajutorul Prefecturii şi presei naţionale pentru a obliga administraţia Mediaşului să respecte legea şi să nu ne mai oblige ea pe noi să trăim în mizerie.

SHARE
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Post scriptum

Articole similare

Comentează

Comentează