Despre platforma Mediaş Alert

şi câteva reguli de utilizare a aplicaţiei

Termeni și condiții

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile prezentate în continuare. Acestea conțin informații importante cu privire la drepturile și obligațiile Dumneavoastră.

1. Despre platformă

Mediaş Alert este un serviciu online de transmitere a sesizărilor de pe domeniul public, bazat pe 5 ani de experienţă în domeniul activismului a grupului informal Iniţiativa pentru Mediaş, dezvoltat de Beeline, cu sprijinul Fondului pentru Democraţie. Cu o interfață prietenoasă și foarte ușor de accesat și utilizat, aplicația este disponibilă pentru orice persoană cu acces la internet.

2. Acceptarea termenilor de funţionare

Prin folosirea aplicației acceptați aceşti Termeni și condiții de funcționare. Operatorul poate modifica acești Termeni și condiții de funcționare oricând, cu scopul de a îmbunătăţi serviciul. Prin continuarea folosirii aplicației după ce sunt efectuate schimbări ai acestor Termeni și condiții de funcționare, sunteți de acord să acceptaţi şi schimbările.

În cadrul aplicaței termenii de mai jos au următoarea semnificație:

 • Utilizator – orice persoană care se înregistrează în aplicație și accesează conținutul pus la dispoziţie de către deținătorul aplicației, indiferent dacă înregistrează sau nu o sesizare
 • Sesizare în aşteptare – reprezintă sesizările noi înregistrate de utilizator în aplicație, care încă nu au fost verificate şi acceptate de operatorul aplicaţiei
 • Sesizare trimisă – reprezintă sesizările noi înregistrate de utilizator în aplicație, care au fost transmise către serviciile de specialitate
 • Sesizare rezolvată – reprezintă sesizările transmise de utilizator prin intermediul aplicației, care au fost rezolvate de către serviciile de specialitate

În cadrul aplicaței termenii de mai jos au următoarea semnificație:

 • Sesizări publicate – reprezintă sesizările care se pot încadra în una dintre cele două subcategorii de mai jos:
  • Sesizare nouă – reprezintă o sesizare nouă adăugată care încă nu a fost procesată de către reprezentanții instituției
  • Sesizare în lucru – reprezintă o sesizare pentru a cărei rezolvare au fost demarate activitățile specifice
 • Sesizări rezolvate – reprezintă sesizările care se pot încadra în una dintre subcategoriile de mai jos:
  • Favorabil – sesizarea a fost analizată de către departamentul de specialitate și a fost rezolvată pe teren
  • Nefavorabil – sesizarea nu a fost încă analizată, sau a fost analizată de către departamentul de specialitate și s-a furnizat un răspuns care conține motivația legală pentru care solicitării nu i se poate da curs
  • Parțial – sesizarea a fost analizată de către departamentul de specialitate și s-a furnizat un răspuns care rezolvă pațial problema
  • Declinat competența – sesizarea a fost analizată de către departamentul de specialitate și s-a furnizat un răspuns cu privire la faptul că rezolvarea problemei sesizate nu intră în atribuțiile instituţiei

3. Limitarea folosirii aplicaţiei

Aplicația este destinată persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani şi care îşi asumă răspunderea asupra corectitudinii şi valabilităţii incidentelor raportate pe domeniul public. În cazul utilizării aplicației de către persoane minore, aceasta poate fi utilizată doar împreună cu sau sub supravegherea părinților sau a tutorelui, care răspund pentru acţiunile minorului.

4. Confidenţialitatea şi securitatea datelor personale

Orice informație pusă la dispoziție de către Dumneavoastră sau colectată de platformă atunci când folosiți aplicația, este supusă Politicii de Confidențialitate, ai cărei termeni sunt incluși în acești Termeni și condiții de funcționare. Aplicația stochează informații cu caracter personal (provenite din conturile prin care Dumneavoastră vă autentificaţi pentru a avea acces la aplicație (nume, prenume, e-mail, identificator, telefon etc.), precum și informaţiile privind localizarea Dumneavoastră.

Prin înregistrarea în vederea utilizării aplicației şi furnizarea datelor Dumneavoastră cu caracter personal, ați fost informat și v-ați exprimat acordul în mod explicit și fără echivoc ca aplicația să folosească datele Dumneavoastră cu caracter personal.

Aplicația asigură păstrarea confidențialității datelor cu caracter personal furnizate pentru accesul la aplicație și/sau pentru utilizarea acesteia. Această obligație nu se aplică în cazul oricărei informații dezvăluite de utilizatori către terți.

Aplicația prelucrează datele cu caracter personal și informațiile deținute/transmise de către Dumneavoastră cu bună credință, asigurând respectarea dreptului la viața privată și a legislației în vigoare.

Operatorul nu își asumă răspunderea pentru exactitatea datelor neactualizate de către Dumneavoastră.

Orice încercare de a utiliza datele personale ale altui utilizator este strict interzisă, fiind considerată o tentativă de fraudă și va fi sancționată prin lege contravențional sau penal, după caz.

5. Proprietatea intelectuală

Operatorul Mediaş Alert și/sau licențiatorii săi sunt unicii proprietari ai aplicației, ceea ce include orice software, domeniu și conținut pus la dispoziție prin intermediul aplicației, site-ului sau paginilor de Social Media. Mediaş Alert este protejată de drepturile de autor din România. Aceasta se poate folosi doar în scopuri personale și necomerciale, iar operatorul va acorda o licență limitată în acest sens. Orice folosire neautorizată a aplicației va înceta licența limitată pusă la dispoziție de către operator.

Grafica, logo-urile, imaginile și numele serviciilor legate de aplicație nu pot fi folosite fără acordul scris al proprietarului. Toate celelalte mărci înregistrate ce nu sunt proprietatea operatorului și apar în aplicație, sunt proprietatea respectivilor proprietari ce pot fi sau nu asociați cu operatorul.

6. Utilizarea aplicaţiei

Prin folosirea aplicației sunteți de acord să nu încărcați, postați, trimiteți e-mail sau transmiteți orice material ce conține viruși sau alte coduri de computer, fișiere sau programe destinate să întrerupă, distrugă sau să limiteze funcționalitatea oricărui software sau hardware sau echipament de telecomunicație asociat cu aplicația. De asemenea, sunteți de acord să nu interferați cu serverele sau rețelele ce au legătură cu aplicația, sau să nu încălcați nicio procedură, politică sau regulament al rețelelor ce au legătură cu aplicația. De asemenea, sunteți de acord să nu:

 • pretindeți ca sunteți altă persoană în timp ce folosiți aplicația
 • folosiți aplicația în scopuri ilegale
 • revindeți sau exportați software-ul asociat cu aplicația

Platforma nu promovează și nu recomandă sau tolerează folosirea aplicației în timpul activităților care ar putea pune viața utilizatorilor în pericol, cum ar fi conducerea de vehicule. Sunteți de acord să nu utilizați aplicația în timpul desfășurării unor astfel de activități, operatorul nu este responsabil pentru utilizarea aplicației în astfel de condiții, utilizarea se va realiza pe propria răspundere.

Utilizarea platformei este gratuită şi nu oferă nicio garanţie privind transmiterea şi/sau rezolvarea unei sesizări.

7. Alte site-uri

Aplicația poate conține link-uri către site-urile web ale unor părți terțe sau programe ce nu sunt controlate de către sau asociate cu operatorul. Operatorul nu este responsabil pentru conținutul, ofertele sau politicile de confidențialitate ale unor asemenea site-uri sau programe, inclusiv, dar fără a se limita la, răscumpărarea ofertelor de către Dumneavoastră sau refuzul comerciantului de a onora orice ofertă. Relația Dumneavoastră cu site-urile părților terțe se desfășoară doar între Dumneavoastră și respectivele părți terțe.

8. Costuri de utilizare

Mediaş Alert vă pune la dispoziție aplicația în mod gratuit. Operatorul nu este responsabil de aplicarea unor costuri suplimentare atunci când utilizați programul. În cazul în care întâmpinați o astfel de problemă, vă rugăm să contactați furnizorul Dumneavoastră de internet WiFi sau de date mobile. Plata unor asemenea costuri este responsabilitatea Dumneavoastră.

9. Utilizarea informaţiilor primite

Prin acceptarea condițiilor expuse, sunteți de acord ca operatorul să utilizeze orice comentarii, informații sau idei conținute în orice comunicare pe care Dumneavoastră o trimiteți către Mediaş Alert, fără nicio compensație, recunoaștere sau plată către Dumneavoastră, în orice scop, inclusiv, dar fără a se limita la elaborarea, producția, produsele și serviciile de marketing precum și crearea sau îmbunătățirea aplicației.

10. Garanţie şi răspundere

Operatorul furnizează aplicația Mediaş Alert ca atare și fără nicio condiție expresă, implicită sau statutară. Operatorul nu este responsabil pentru nicio eroare sau omisiune apărută în cadrul aplicației, orice defecțiune, întârziere sau întrerupere apărută în cadrul aplicației, orice pierdere sau defecțiune ce reiese din utilizarea aplicației, orice defectare a dispozitivului Dumneavoastră mobil, sau orice manieră de a utiliza aplicația de către utilizatorii acesteia. Operatorul își rezervă dreptul de a furniza aplicația la discreția sa.

Operatorul, asociații, administratorii, reprezentanții, angajații (împreună sau individual) nu vor fi responsabili în niciun caz pentru eventuale daune sau orice prejudiciu, de orice fel, direct sau indirect, ce reiese din utilizarea sau are legătură cu aplicația, chiar dacă posibilitatea daunelor sau a producerii prejudiciului a fost menționată sau nu.

11. Reclamaţii

Prin agrearea acestor Termeni și condiții sunteți de acord ca orice reclamație, dispută sau controversă (atât ca prejudiciu sau altfel, chiar dacă sunt deja prezente sau viitoare, incluzând cele stabilite de lege, drept comun sau reclamații echitabile) între Dumneavoastră şi operator, ce reiese sau are legătură cu acești Termeni și condiții de funcționare, interpretarea sau încălcarea acestora vor fi guvernate și rezolvate în conformitate cu legile din România, competența de soluționare aparținând instanțelor de la sediul operatorului.

12. Limbajul

Orice deviere în afara obiectului de activitate al aplicației, folosirea de cuvinte obscene, atacul la persoană, afişarea de anunțuri sau mesaje publicitare, precum și proferarea de jigniri, trivialități și injurii aduse unor persoane, care au scris un comentariu, sau oferă răspunsurile de specialitate pe aplicație vor fi sancționate prin cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta sesizări, prin blocarea IP-ului folosit şi/sau ştergerea contului de utilizator.

13. Generalităţi

În cazul în care orice prevedere conținută în acești Termeni și condiții de funcționare, este considerată invalidă sau neexecutorie, asemenea prevedere va fi anulată, iar celelalte prevederi vor fi considerate aplicabile în continuare. Titlurile au doar scop de referință și nu definesc, limitează, interpretează sau descriu scopul acelei secțiuni. Incapacitatea operatorului de a îndeplini una dintre prevederile acestor Termeni și condiții de funcționare nu va constitui renunțarea la acea prevedere sau la oricare alta.

14. Contact

În cazul în care aveți întrebări referitoare la acești Termeni și condiții de funcționare și/sau folosirea aplicației, nu ezitați să ne contactați prin adresa de e-mail contact@medias-alert.ro

 

SHARE